Hoelang slaapt een alpaca?

Dat is een leuke vraag. Alpaca’s hebben namelijk een uniek slaappatroon in vergelijking met andere dieren. Ze slapen namelijk niet veel en hun slaap is vaak erg licht. Maar hoelang slapen alpaca’s dan precies? Hieronder vertellen we er alles over.

Zo ziet het slaappatroon van een alpaca eruit

Gemiddeld slapen alpaca’s ongeveer 4 tot 5 uur per dag. Dit is afhankelijk van het individuele dier, de leeftijd, het seizoen en andere factoren. Zo hebben jonge alpaca’s bijvoorbeeld meer slaap nodig dan volwassen dieren, vooral in de eerste weken na hun geboorte.

Opvallend is dat de alpaca’s vooral erg licht slapen. Ze zijn vaak half wakker en alert op hun omgeving, zelfs als ze rusten. Alpaca’s brengen daarom vooral veel tijd door met rusten en herkauwen, in plaats van diep te slapen. Grappig feitje van de alpacaboerderij: soms lijkt het alsof een alpaca dus slaapt doordat zij liggend of zittend rusten, terwijl ze dus eigenlijk gewoon wakker zijn!

De slaaphouding van een alpaca

Wanneer alpaca’s slapen, liggen ze vaak op hun zij met hun benen onder zich gevouwen. Dit is een teken dat zij zich in een diepe slaap bevinden! Dit duurt vaak niet lang en komt ook niet veel voor.

Wil jij een nachtje doorbrengen met de alpaca’s? Kom dan overnachten met onze alpaca’s!

Terug naar kennisbank