Contact & Route | Tel: +31 (0)528 – 33 16 20 | info@zonneveldalpacas.nl | Mijn account

Alpaca overnachting

op alpaca camping Zonneveld

Overnachten op een Alpaca boerderij is écht wat anders.

Een alpaca boerderij is anders dan een melkveehouderij of ander soort intensieve agrarische onderneming. Zonneveld Alpaca’s is een kleinschalige alpaca boerderij met gemiddeld 25-35 alpaca’s op het bedrijf. Het terrein is goed onderhouden en de accommodaties zijn schoon en fris. Er wordt weinig gebruik gemaakt van zware machines of tractoren.

Het weiland waar de Alpaca’s grazen is naast de twee Zonnehuisjes waardoor je leuk uitzicht op de Alpacakudde hebt tijdens je verblijf. Ook is er de “Alpaca Relax plek” waar je zelfstandig tussen de alpaca’s kunt zijn. Er staan picknickbanken zodat je alle tijd kunt nemen om de dieren te observeren en zelf heerlijk te ontspannen.

Wist je dat de alpaca’s van Zonneveld ook recreatief worden ingezet? Zo kan je naast je verblijf op de alpaca camping bijvoorbeeld een wandeling of “Feed & Greet” met de Alpaca’s bijboeken.

Op Zonneveld is het nooit te druk.

Op het terrein van Zonneveld Alpaca’s is het ruim en rustig. Wij durven dan ook te stellen dat je hier echt van rust en ruimte kan genieten. Er verblijven nooit meer dan veertien gasten verdeeld over vier accommodaties op een terrein van 2.5 hectare. Er is dus echt veel ruimte voor iedereen.

Kom je ook genieten van het prachtige Drenthe? Je bent van harte welkom!

Alpaca boerderij Zonneveld Alpaca's vakantiehuisje
Alpaca boerderij Zonneveld Alpaca's trekkershuisjes

Overnachten op een Alpaca camping

Op het terrein van Zonneveld Alpaca’s staan twee prachtige vakantiehuisjes. Beide huisjes zijn te huur van april tot oktober. Zonnetje 1 is ingericht voor maximaal vier personen en Zonnetje 2 is ingericht voor maximaal zes personen. De huisjes zijn aan twee kanten voorzien van een overstek waardoor je bij minder mooi weer heerlijk droog zit en toch lekker buiten kan zijn. Er is elektra in de huisjes en voor sanitaire zaken en afwas maak je gebruik van je badkamer in het sanitair gebouw. Beide huisje staan op een voormalig kampeerterrein van 8500m2. Je hebt dus enorm veel ruimte en privacy.

Alpaca Zonnehuisje 1

Zonnetje 1 staat aan de rand van het terrein op een stuk eigen grond van 600m2. Je hebt dus heerlijk de ruimte! Zonnetje 1 is ingericht voor maximaal vier personen.

Het huisje is geïsoleerd, voorzien van dubbel glas en is praktisch en gezellig ingericht. Er zijn twee kamers; een eetkamer, slaapkamer voor vier personen. Binnen tref je een tafel met vier stoelen, er is een eenvoudige kookgelegenheid met tweepits gasstel, koelkast, servies, pannen, waterkoker, bekers en bestek. In de slaapkamer tref je een tweepersoons bed en een stapelbed. Bij het huisje beschik je over een hangmat en een grote picknick bank. Je hebt ook een vuurschaal en een Weber barbecue tot je beschikking voor een gezellig kampvuurtje of om heerlijk buiten te koken. Je badkamer ligt op 70 meter van het huisje. Je hoeft alleen een dekbed, kussen, handdoek en je persoonlijke spullen mee te nemen.

Zonneveld Alpaca's zonnehuisje Zonnetje 1
Zonneveld Alpaca's zonnehuisje Zonnetje 2

Alpaca Zonnehuisje 2

Zonnetje 2 staat vooraan op het terrein op een stuk eigen grond van 600m2. Zonnetje2 is ingericht voor maximaal zes personen.

Het huisje is geïsoleerd, voorzien van dubbel glas en is praktisch en gezellig ingericht. Op de begane grond is een eetkamer en twee slaapkamers met twee eenpersoons bedden. Verder is er een slaapzolder met twee tweepersoons bedden. Middels een vaste trap kan je de slaapzolder bereiken.

In de eetkamer staat een vaste tafel met een vaste bank en drie losse stoelen, er is een eenvoudige kookgelegenheid met tweepits gasstel, koelkast, servies, pannen, waterkoker, bekers en bestek. Bij het huisje beschik je over twee hangmatten en een grote picknick bank. Je hebt ook een vuurschaal en Weber barbecue tot je beschikking voor een gezellig kampvuurtje of om heerlijk buiten te koken. Je badkamer ligt op 40 meter van het huisje. Je hoeft alleen een dekbed, kussen, handdoek en je persoonlijke spullen mee te nemen.