Wat is er te doen

bij Zonneveld Alpaca’s?

Ligging en omgeving

Zonneveld Alpaca’s is een kleinschalige en rustige voormalige boerencamping in Tiendeveen, vlakbij Hoogeveen, Beilen en Westerbork. Zonneveld Alpaca’s is gelegen aan de rand van de gemeente Midden-Drenthe aan het einde van een doodlopende weg te midden van de landerijen. Het uitzicht is fantastisch weids en het is heerlijk rustig.  

Omgeving

In de nabije omgeving is van alles te zien of beleven, zoals Museumdorp OrvelteWildlands Adventure ZooEllert en Brammert in Schoonoord enHerinneringscentrum Kamp Westerbork. Daarnaast zijn er natuurlijk elk jaar de Drentse Fietsvierdaagse, de Pulledagenin Hoogeveen en de Moto GP op het TT Circuit in Assen.

Wat is er voor kinderen te doen in de omgeving?

In Drenthe en niet al te ver van Zonneveld zijn tal van gelegenheden om met kinderen te bezoeken zoals:

Heerlijk dwalen door Drenthe.

Fietsen en mountainbiken

In Midden-Drenthe kan je prachtig fietsen! Trap de pedalen rond naar plekken waar écht nog iets te ontdekken valt. De fietsroute ‘Oude en nieuwe natuur rond het Oude Diep’ brengt je langs de Boerenveensche Plassen, het Kremboongbos en het Landgoed Vossenberg. Dat is nog maar een van de vele fietsroutes waarmee je heerlijk door de vele vergezichten fietst. Er zijn op Zonneveld verschillende fietsroutes in diverse afstanden gratis verkrijgbaar.

Ook met de E-Bike is het heerlijk om Drenthe te verkennen. Knooppunt 23 ligt op 500 meter van Alpacaboerderij Zonneveld. Voor de sportieve fietser; vlakbij Zonneveld, in Wijster, vindt u de “Col du VAM”  een klimparcours met drie klimroutes met een gemiddelde stijging van 10% en één afdaling. Ook zijn er mountainbikeroutes op de Col du Vam.

Wandelen

Zonneveld Alpaca’s is prachtig centraal gelegen in Midden-Drenthe. Het Mantingerveld en het Dwingelderveld zijn schitterende gebieden om te wandelen. En vergeet de bossen rond Orvelte en Westerbork niet. Direct vanaf het terrein is er een wandelroute van ongeveer 15 km over het Mantingerveld.

Horeca

Er is geen horecagelegenheid op de alpaca boerderij maar op twee kilometer van Zonneveld Alpaca’s ligt Restaurant Martensplek. Wat dacht je van een Bourgondische lunchplank? Of een meergangen verrassingsdiner? En voor de kinderen is er een “Martensplankje”.
Zeven dagen per week geopend voor koffie, gebak, lunch of diner van april tot oktober. Graag wel vooraf reserveren i.v.m. Corona maatregelen.

Vissen

Viswater vind je op loopafstand aan de voorzijde van de camping. Dit is het Linthorst Homankanaal hier kan je op snoek en witvis vissen. Op zo’n 5 kilometer tref je de Hoogeveense Vaart; een prachtig water. Geschikt voor karper, roofvis- en feedervisserij. Beide wateren staan in de landelijke lijst van viswateren van Sportvisserij Nederland.

Golfen

Golfbaan Martensplek Tiendeveen ligt op 2 km afstand van Camping Zonneveld.
Martensplek beschikt over een 18-holes A-status baan. Altijd al een keer willen Golfen? Probeer het tijdens je verblijf op Zonneveld.

U kunt als gastspeler terecht bij Martensplek.