Kanaal Westzijde 2A | 7937 TL Tiendeveen | info@zonneveldalpacas.nl

De Alpaca’s ontmoeten?

Het kan op Zonneveld!

Even voorstellen

Bij Zonneveld Alpaca’s wonen zo’n 25 alpaca’s in meerdere kuddes. Hieronder stellen we een aantal alpaca’s aan je voor. Wil je alle dieren van dichtbij bekijken en alles over ze te weten komen? Kom dan naar Zonneveld Alpaca’s voor een Feed & Greet of wandeling met onze prachtige alpaca’s!

Alpaca Max
Max

Dit is Max; het eerste veulen die ooit op Zonneveld is geboren. Max is een beetje anders dan de andere Alpaca’s. Hij vind mensen reuze interessant en komt graag even aan je ruiken en gaat graag uit wandelen

Alpaca Dirk
Dirk

Hoi! Ik ben Dirk. Bij de V van Voeren staat Dirk al aan het hek. Dirk is een echte held op sokken en heel grappig in gedrag.

Alpaca_Kennie
Kennie

Kennie is niet haantje de voorste in de kudde maar wel erg lief van karakter. Kennie heeft ook een prachtige vacht met een beetje Coupe Soleil.

Alpaca Joris
Joris

Joris is van het nerveuze type. Hij heeft een lief karakter maar is ook snel onder de indruk. Joris wandelt graag met rustige mensen. Daarnaast is Joris zó gek op gras dat hij daar graag een ontsnappingspoging voor onderneemt.

Alpaca Kees
Kees

Dit is Kees. Kroonprins van Zonneveld. Nu nog in de wandelgroep maar er is voor hem een toekomst als dekhengst weggelegd.

Alpaca Harm
Harm

Harm is momenteel de dekhengst van Zonneveld Alpaca’s. Harm heeft inmiddels voor prachtige nakomelingen gezorgd. Ook in seizoen 2020 zullen er weer veulens van Harm worden geboren.

Alpaca Lisa
Lisa

Bij een blije alpaca denken we aan Lisa. Lisa is niet bang aangelegd en komt graag bij je kijken of je wat te eten hebt meegebracht. Lisa is zomer 2020 van haar eerste veulen bevallen en die heet Willem.

Alpaca Teun
Teun

Dit is Teun, geboren in juli 2019. Teun is een echte puber en haalt vaak leuke fratsen uit.

Alpaca Joy
Joy

Dit is Joy. Joy is de knapste van de kudde en dat vinden onze jongens ook.

Alpaca Willemijn
Willemijn

Willemijn is de dikke tante van de kudde. Ze past graag op andermans veulens. Daarnaast gaat ze net zo lang alle voerbakjes langs tot ze écht leeg zijn. Willemijn is de moeder van Max.

Alpaca in de Andes

Wat is een Alpaca eigenlijk voor dier?

De Alpaca wordt in de hoge Andes in Zuid-Amerika als landbouw productiedier gehouden en behoort tot de kameelachtigen. Een ruwe schatting gaat ervan uit dat er in de Andes meer dan drie miljoen alpaca’s leven. De Alpaca heeft een schofthoogte van ongeveer negentig centimeter en een lange hals, met een mooie dikke vacht. Een Alpaca wordt gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar oud. De Alpaca is een zeer zachtaardig dier die in de Andes vooral voor de wol en het vlees wordt gehouden. Het is ook een duurzaam dier; daarvoor zijn meerdere redenen. De Alpaca is een herkauwer die een hoog rendement haalt uit schrale voeding. De Alpaca heeft weinig water nodig en is zeer vruchtbaar.

Daarnaast heeft Alpacawol een unieke hypoallergene vezel die slijtvast, dus duurzaam, en thermo regulerend is. Het vlees is vetarm en eiwitrijk en heeft een hogere voedingswaarde dan rundvlees. De Alpaca is van nature een vluchtdier maar tegelijkertijd zijn ze reuze nieuwsgierig. Wanneer je je rustig gedraagt, zullen de Alpaca’s vrijwel altijd naar je toe komen om aan je te snuffelen en je van dichtbij te bekijken. De Alpaca’s vormen samen een kudde maar elke Alpaca heeft een eigen karakter. Waar sommige dieren heel toegankelijk zijn naar mensen, zijn anderen wat meer terughoudend. En tot slot; Ja! Alpaca’s spugen! Maar eigenlijk alleen naar elkaar en niet naar mensen. Dus maak gerust een afspraak voor een Alpaca avontuur op Zonneveld!