De Alpaca’s ontmoeten?

Het kan op Zonneveld!

Even voorstellen

Bij Zonneveld Alpaca’s wonen zo’n 25 alpaca’s in meerdere kuddes. Hieronder stellen we een aantal alpaca’s aan je voor. Wil je alle dieren van dichtbij bekijken en alles over ze te weten komen? Kom dan naar Zonneveld Alpaca’s voor een Feed & Greet of wandeling met onze prachtige alpaca’s!

Alpaca Max
Max

Dit is Max; het eerste veulen die ooit op Zonneveld is geboren. Max is een beetje anders dan de andere Alpaca’s. Hij vind mensen reuze interessant en komt graag even aan je ruiken. Hij is minder dol op mannen en loopt het liefst met een vrouw mee.

Alpaca Dirk
Dirk

Hoi! Ik ben Dirk. Bij de V van Voeren staat Dirk al aan het hek. Dirk is een echte held op sokken en heel grappig in gedrag.

Alpaca_Kennie
Kennie

Kennie is niet haantje de voorste in de kudde maar wel erg lief. Als de rest al is uitgegeten gaat hij nog even alle bakjes af of er echt niks meer te krijgen is. Kennie heeft ook een prachtige vacht met een beetje Coupe Soleil.

Alpaca Joris
Joris

Joris is van het nerveuze type. Hij heeft een lief karakter maar is ook snel onder de indruk. Joris wandelt graag met rustige mensen. Daarnaast is Joris zó gek op gras dat hij daar graag een ontsnappingspoging voor onderneemt.

Alpaca gijs
Gijs

Dit is Gijs, de grootste maar ook meest relaxte Alpaca van de wandelclub. Deze lieverd wandelt altijd gezellig mee maar vindt het ook heerlijk om tijdens het wandelen lekker langs de struiken te schuren.

Alpaca knuffelen
Paco

Paco is een van onze dekhengsten. Hij voelt zich te macho om mee te lopen met de alpaca wandeling. Wel heeft hij een mooie bos haar.

Alpaca boerderij Nacho
Nacho

Nacho is onze jongste dekhengst. Hij heeft een heerlijk zachte vacht en is super pluizig.

Mies

Dit is Mies, Mies weet wat ze wil en kan soms flink van zich af spugen naar de andere dames.

Alpaca Joy
Joy

Dit is Joy. Joy is een van de knapste van de kudde en dat vinden onze jongens ook.

Cato
Cato

Cato is een brutale alpaca. Als een van de grootste in de kudde zet ze haar lichaam in om zoveel mogelijk eten te bemachtigen. Daarnaast is ze ook de enige die de voerbak open kan krijgen.

Klara

Klara is de gillende tante van onze kudde. Ze laat zich niet zomaar de kaas van het brood eten.

Bettie op de alpaca boerderij

Bettie is een super snoezige alpaca. Als bettie enthousiast hooi heeft gegeten zit ze altijd helemaal onder.

Alpaca in de Andes

Wat is een Alpaca eigenlijk voor dier?

De Alpaca wordt in de hoge Andes in Zuid-Amerika als landbouw productiedier gehouden en behoort tot de kameelachtigen. Een ruwe schatting gaat ervan uit dat er in de Andes meer dan drie miljoen alpaca’s leven. De Alpaca heeft een schofthoogte van ongeveer negentig centimeter en een lange hals, met een mooie dikke vacht. Een Alpaca wordt gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar oud. De Alpaca is een zeer zachtaardig dier die in de Andes vooral voor de wol en het vlees wordt gehouden. Het is ook een duurzaam dier; daarvoor zijn meerdere redenen. De Alpaca is een herkauwer die een hoog rendement haalt uit schrale voeding. De Alpaca heeft weinig water nodig en is zeer vruchtbaar.

Daarnaast heeft Alpacawol een unieke hypoallergene vezel die slijtvast, dus duurzaam, en thermo regulerend is. Het vlees is vetarm en eiwitrijk en heeft een hogere voedingswaarde dan rundvlees. De Alpaca is van nature een vluchtdier maar tegelijkertijd zijn ze reuze nieuwsgierig. Wanneer je je rustig gedraagt, zullen de Alpaca’s vrijwel altijd naar je toe komen om aan je te snuffelen en je van dichtbij te bekijken. De Alpaca’s vormen samen een kudde maar elke Alpaca heeft een eigen karakter. Waar sommige dieren heel toegankelijk zijn naar mensen, zijn anderen wat meer terughoudend. En tot slot; Ja! Alpaca’s spugen! Maar eigenlijk alleen naar elkaar en niet naar mensen. Dus maak gerust een afspraak voor een Alpaca avontuur op Zonneveld!