Kanaal Westzijde 2A | 7937 TL Tiendeveen | info@zonneveldalpacas.nl | Mijn account

De Alpaca’s ontmoeten?

Het kan op Zonneveld!

Even voorstellen

Bij Zonneveld Alpaca’s wonen zo’n 25 alpaca’s in meerdere kuddes. Hieronder stellen we een aantal alpaca’s aan je voor. Wil je alle dieren van dichtbij bekijken en alles over ze te weten komen? Kom dan naar Zonneveld Alpaca’s voor een Feed & Greet of wandeling met onze prachtige alpaca’s!

Alpaca Max
Max

Dit is Max; het eerste veulen die ooit op Zonneveld is geboren. Max is een beetje anders dan de andere Alpaca’s. Hij vind mensen reuze interessant en komt graag even aan je ruiken. Hij is minder dol op mannen en loopt het liefst met een vrouw mee.

Alpaca Dirk
Dirk

Hoi! Ik ben Dirk. Bij de V van Voeren staat Dirk al aan het hek. Dirk is een echte held op sokken en heel grappig in gedrag.

Alpaca_Kennie
Kennie

Kennie is niet haantje de voorste in de kudde maar wel erg lief. Als de rest al is uitgegeten gaat hij nog even alle bakjes af of er echt niks meer te krijgen is. Kennie heeft ook een prachtige vacht met een beetje Coupe Soleil.

Alpaca Joris
Joris

Joris is van het nerveuze type. Hij heeft een lief karakter maar is ook snel onder de indruk. Joris wandelt graag met rustige mensen. Daarnaast is Joris zó gek op gras dat hij daar graag een ontsnappingspoging voor onderneemt.

Alpaca Kees
Kees

Dit is Kees. Kroonprins van Zonneveld. Nu nog in de wandelgroep maar er is voor hem een toekomst als dekhengst weggelegd. Als je goed kijkt zie je dat Kees een mooi snorretje heeft laten staan.

Alpaca Harm
Harm

Harm is momenteel de dekhengst van Zonneveld Alpaca’s. Met zijn mooie koppie weet hij alle dames voor zich te winnen. Harm heeft inmiddels voor prachtige nakomelingen gezorgd. Ook in seizoen 2022 zullen er weer veulens van Harm worden geboren.

Klara

Klara is de gillende tante van onze kudde. Ze laat zich niet zomaar de kaas van het brood eten.

Mies

Dit is Mies, Mies weet wat ze wil en kan soms flink van zich af spugen naar de andere dames.

Alpaca Joy
Joy

Dit is Joy. Joy is een van de knapste van de kudde en dat vinden onze jongens ook.

Cato
Cato

Cato is een brutale aap. Als een van de grootste in de kudde zet ze haar lichaam in om zoveel mogelijk eten te bemachtigen. Daarnaast is ze ook de enige die de voerbak open kan krijgen.

Nellie

Nellie is de oudste van de kudde en ook de leidster. Ze is een goede en ervaren moeder die al veel cria’s ter wereld heeft gebracht op Zonneveld.

Alpaca in de Andes

Wat is een Alpaca eigenlijk voor dier?

De Alpaca wordt in de hoge Andes in Zuid-Amerika als landbouw productiedier gehouden en behoort tot de kameelachtigen. Een ruwe schatting gaat ervan uit dat er in de Andes meer dan drie miljoen alpaca’s leven. De Alpaca heeft een schofthoogte van ongeveer negentig centimeter en een lange hals, met een mooie dikke vacht. Een Alpaca wordt gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar oud. De Alpaca is een zeer zachtaardig dier die in de Andes vooral voor de wol en het vlees wordt gehouden. Het is ook een duurzaam dier; daarvoor zijn meerdere redenen. De Alpaca is een herkauwer die een hoog rendement haalt uit schrale voeding. De Alpaca heeft weinig water nodig en is zeer vruchtbaar.

Daarnaast heeft Alpacawol een unieke hypoallergene vezel die slijtvast, dus duurzaam, en thermo regulerend is. Het vlees is vetarm en eiwitrijk en heeft een hogere voedingswaarde dan rundvlees. De Alpaca is van nature een vluchtdier maar tegelijkertijd zijn ze reuze nieuwsgierig. Wanneer je je rustig gedraagt, zullen de Alpaca’s vrijwel altijd naar je toe komen om aan je te snuffelen en je van dichtbij te bekijken. De Alpaca’s vormen samen een kudde maar elke Alpaca heeft een eigen karakter. Waar sommige dieren heel toegankelijk zijn naar mensen, zijn anderen wat meer terughoudend. En tot slot; Ja! Alpaca’s spugen! Maar eigenlijk alleen naar elkaar en niet naar mensen. Dus maak gerust een afspraak voor een Alpaca avontuur op Zonneveld!