Kan je Alpaca’s knuffelen?

Alpaca's wachten voor het hek op eten

Alpaca’s knuffelen is de laatste jaren geweldig populair geworden. Maar waarom zijn alpaca’s zo geliefd? Dit komt vooral door hun super lieve karakter. Ze zijn nieuwsgierig en vriendelijk, maar ook rustig en geduldig. Dit maakt het niet alleen heel aanlokkelijk om alpaca’s te knuffelen, maar ook om met ze te wandelen of ze te voeren.

Bovendien hebben alpaca’s zachte en warme wol, wat ze nog aantrekkelijker maakt. Vol in de wol zijn ze enorm pluizig en super schattig. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot deze dieren. Hieronder vindt je alle informatie over alpaca’s knuffelen die je nodig hebt!

Alpaca knuffelen: kan dat of niet?

Ja, maar…. Het is goed om te bedenken dat alpaca’s oorspronkelijk vluchtdieren en dus prooidieren zijn. Daarom kunnen ze schrikken van onverwachte aanrakingen en bewegingen. Natuurlijk wonen onze Alpaca’s op een boerderij en zijn ze gewend aan mensen. Toch is het belangrijk een alpaca altijd rustig te benaderen en te laten wennen aan je aanwezigheid.

Vaak zijn het super sociale dieren! Al hebben ze, net als mensen, allemaal zo hun eigen persoonlijkheid en temperament. En dat maakt ze ook zo leuk! Sommige van onze alpaca’s (zoals Jade, Gijs, Trixy en Betty) vinden het heerlijk om geaaid te worden. Zij genieten van het menselijk contact En vinden het fijn om af en toe geknuffeld te worden.

 

Jade doet aan alpaca knuffelen met Betty
Knuffelen met alpaca Betty

En, ja, ze kunnen spugen maar doen dat nooit zomaar! Onderling is het een manier om te communiceren: ‘Hé, joh blijf uit mijn buurt; dit is míjn grasspriet of tak!’ Dus zijn Alpaca’s net zo leuk als ze eruit zien? Jazeker; met hun  eigenzinnige karakter zijn het fantastisch leuke dieren! Kijk maar eens langs hun lange wimpers in die grote donkerbruine ogen en probeer contact met ze te maken. En de liefde gaat ook hier door de maag. Dus als je ze tijdens een van onze activiteiten voert dan bloeit er zeker iets op.

Waar kun je alpaca’s knuffelen?

Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je dit kunt doen. Op onze alpaca boerderij in Drenthe genaamd Zonneveld Alpaca’s kun je genieten van een onvergetelijke ervaring met deze prachtige dieren. Kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en diervriendelijkheid zijn heel belangrijk voor ons en dat zie je terug op onze boerderij en in onze activiteiten.

Dit zie je tijdens het alpaca knuffelen

Zelf alpaca’s knuffelen

Wil je na het lezen van deze pagina graag zelf een alpaca knuffelen? Dat kan gelukkig bij Zonneveld. Op onze boerderij organiseren wij verschillende activiteiten waarbij je kunt knuffelen. Reserveer dus snel een van de onderstaande uitjes.

Alpaca High Tea

Heerlijk genieten van een High Tea tussen de alpaca’s? Bekijk dan snel de mogelijkheden en boek jouw unieke uitje!

Feed & Greet

Heb jij altijd al een alpaca willen voeren, aaien en van dichtbij willen meemaken?
Dan is onze Feed & Greet echt iets voor jou!

Privé bezoek

Wil je liever met je eigen gezelschap Zonneveld Alpaca’s bezoeken en niet deelnemen aan een groepsactiviteit? Dan is een Privé Bezoek iets voor jou.

Alpaca wandeling

Trek de prachtige bossen van Drenthe in met een kudde alpaca’s en je begeleider. Een super leuke activiteit, boek nu!

Terug naar kennisbank