Over ons

Geniet in alle rust van de schattige alpaca’s bij Zonneveld

De alpacaboerderij is eigendom van Tijn Geelen. Hieronder stel ik mezelf aan jullie voor.

Ik ben Tijn, geboren in Amsterdam en opgegroeid in Santpoort (NH) en voor mijn studie verhuisd naar Groningen. Tijdens mijn studie werd ik lid van een studentenroeivereniging waar ik fanatiek wedstrijden heb geroeid. Het wonen in het Noorden beviel me heel goed en ik realiseerde me dat ik veel meer iemand ben van natuur, buitenleven en rust dan van de drukte van de (Rand)stad en zo ontstond het idee om daar ook mijn leven en werk op in te richten.

Dat was natuurlijk wel even een omslag, van student naar ‘boer’. Samen met het thuisfront, die overigens in deze ideeën wel de jonge Tijn herkenden, besloten we de mogelijkheden te gaan onderzoeken.

Tijdens onze zoektocht ontdekten we deze alpaca boerderij in Tiendeveen en maakten we kennis met de Alpaca’s. Wat een leuke dieren en wat een fantastische plek! De keuze was dan ook snel gemaakt. Hier kan ik op kleine schaal ondernemen waardoor mensen en dieren het meest tot hun recht komen.

De alpaca is een fantastisch lief en eigenzinnig dier en het is ontzettend leuk om volwassenen en kinderen hier door onze activiteiten kennis mee te laten maken.

Gelukkig was mijn vriendin Jade ook enthousiast. Zij is geboren en getogen in Assen en was blij dat ik besloot om mijn plannen in Drenthe te gaan vormgeven. Zij studeert geneeskunde in Groningen en is ook veel op Zonneveld te vinden. Petra, mijn moeder, combineert het werken in Haarlem met weekenden en vakanties bij mij in Tiendeveen. Beiden ondersteunen mij met kleine werkzaamheden en advies.

Je kunt onze Alpaca’s bezoeken en ook overnachten in een van onze Zonnehuisjes om zo wat langer te genieten van rust en ruimte. Van de prachtige wol die wij elk jaar in mei oogsten maken we heerlijke dekbedden.

Lid AAB

Zonneveld Alpaca’s is lid van de Alpaca Association Benelux (AAB). Al onze dieren worden geregistreerd bij de AAB.

Zonneveld Alpaca`s