Contact & Route | Tel: +31 (0)528 – 33 16 20 | info@zonneveldalpacas.nl | Mijn account

Kan je Alpaca’s knuffelen?

De kracht van alpaca’s: waarom ze zo geliefd zijn

Alpaca’s knuffelen is de laatste jaren geweldig populair geworden. Maar waarom zijn alpaca’s zo geliefd? Dit komt vooral door hun kalme en zachtaardige karakter. Ze zijn nieuwsgierig en vriendelijk, maar ook rustig en geduldig. Dit maakt het niet alleen heel aanlokkelijk om alpaca’s te knuffelen, maar ook om met ze te wandelen of ze te voeren. Bovendien hebben alpaca’s zachte en warme wol, wat ze nog aantrekkelijker maakt. Vol in de wol zijn ze enorm pluizig super schattig. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen zich aangetrokken voelen tot deze dieren. Hieronder vindt je meer informatie of en waar je alpaca’s kunt knuffelen. En over andere alpaca activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je bezoek aan onze alpaca boerderij.

Alpaca knuffelen: kan dat of niet?

Ja, maar…. Het is goed om te bedenken dat alpaca’s oorspronkelijk vluchtdieren en dus prooidieren zijn. Daarom kunnen ze schrikken van onverwachte aanrakingen en bewegingen. Natuurlijk wonen onze Alpaca’s op een boerderij en zijn ze aan gewend mensen. Toch is het belangrijk een alpaca altijd rustig te benaderen en te laten wennen aan je aanwezigheid. In het algemeen geldt dat het bijzonder sociale, zachtaardige en nieuwsgierige dieren zijn. Al hebben ze, net als mensen, allemaal zo hun eigen persoonlijkheid en temperament. En dat maakt ze ook zo leuk! Sommige van onze alpaca’s (zoals Jade, Gijs, Trixy en Betty) vinden het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden. Zij genieten van het menselijk contact en vinden het leuk om in hun nek, flank of rug geaaid te worden.

En, ja, ze kunnen spugen maar doen dat nooit zomaar. Onderling is het een manier om te communiceren: ‘Hé, joh blijf uit mijn buurt; dit is míjn grasspriet of tak!’ Dus zijn Alpaca’s net zo leuk als ze eruit zien? Jazeker; met hun eigenzinnige, nieuwsgierige en toch wat afstandelijke karakter zijn het fantastisch leuke dieren! Kijk maar eens langs hun lange wimpers in die grote donkerbruine ogen en probeer contact met ze te maken. En de liefde gaat ook hier vaak door de maag dus als je ze tijdens een van onze activiteiten wat kunt voeren dan bloeit er zeker iets op.

Waar kun je alpaca’s knuffelen?

Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je dit kunt doen. Op onze alpaca boerderij in Drenthe genaamd Zonneveld Alpaca’s kun je genieten van een onvergetelijke ervaring met deze prachtige dieren. Kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en diervriendelijkheid zijn heel belangrijk voor ons en dat zie je terug op onze boerderij en in onze activiteiten.

Alpaca knuffelen

Activiteiten met alpaca’s

Er zijn verschillende activiteiten die je kunt ondernemen op onze alpaca boerderij in Drenthe. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden populaire activiteiten met alpaca’s:

Alpaca wandeling
Ga op pad met onze lieve alpaca’s en wandel door het prachtige Drentse landschap. Tijdens de wandeling kun je genieten van de rustgevende omgeving en heb je alle tijd om onze alpaca’s beter te leren kennen. Onze professionele begeleider vertelt je graag alles over deze unieke dieren en beantwoordt al jouw vragen.

Privé bezoek
Wil je graag meer tijd doorbrengen met onze alpaca’s en alles te weten komen over het houden van deze dieren? Dan is een privé bezoek aan onze alpaca boerderij echt iets voor jou! Tijdens het privé bezoek kun je uitgebreid kennismaken met onze alpaca’s en al jouw vragen stellen. Daarnaast krijg je een rondleiding over onze boerderij. Je hebt de tijd om de alpaca’s echt goed te leren kennen.

Feed & Greet
Ben je dol op dieren voeren en wil je onze alpaca’s van dichtbij zien? Dan is onze Feed & Greet activiteit perfect voor jou! Tijdens deze activiteit geef je onze alpaca’s smakelijke brokjes en kun je genieten van het grappige gedrag dat ze vertonen tijdens het eten.

Of je nu kiest voor een wandeling, een privé bezoek of de Feed & Greet, op onze alpaca boerderij beleef je een onvergetelijke dag met deze unieke dieren!

Terug naar kennisbank