Kun je allergisch zijn voor alpaca’s?

Gelukkig komt een allergie voor alpaca’s niet zo vaak voor. Je kunt daarom meestal met een gerust hart de alpaca’s aaien of knuffelen, bijvoorbeeld bij onze alpaca high tea. Ondanks dat een allergie voor alpaca’s zeldzaam is, kan het wel voorkomen. Allergieën bij dieren hebben meestal te maken met eiwitten in het speeksel, de urine of huidschilfers van dieren.

Weinig allergenen

In vergelijking met andere dieren, zoals katten of honden, produceren alpaca’s minder allergenen en hebben ze minder kans om allergische reacties te veroorzaken. Veel mensen met allergieën voor andere dieren ervaren mogelijk minder of zelfs geen allergische reacties bij interactie met alpaca’s. Sterker nog: meer dan 80 procent van de mensen met een allergie voor wol, ervaart geen problemen bij alpaca’s!

Meten is weten

Als je vermoedt dat je allergisch bent voor alpaca’s, is het raadzaam om contact op te nemen met een medisch specialist die gespecialiseerd is in allergieën. Ze kunnen tests uitvoeren om de specifieke oorzaak van je allergie te identificeren en advies geven over de omgang met alpaca’s of andere dieren.

Omdat een alpaca allergie gelukkig niet vaak voorkomt, kun je snel kennis maken met onze alpaca’s bij de alpacaboerderij!

Terug naar kennisbank