Kan een alpaca tegen kou?

Ja, zeker! Alpaca’s kunnen zich zeer goed aanpassen aan koude omstandigheden. Dit heeft verschillende redenen. We zetten ze voor je op een rij.

Daarom kan een alpaca goed tegen kou:

  1. Alpaca’s hebben een dikke vacht die hun uitstekend beschermd tegen de kou. Leuk feitje: hun wol is niet alleen warm, maar ook licht: zo blijven ze comfortabel in koude klimaten! Wil je dit eens voelen? Boek dan een van onze alpaca activiteiten!
  2. De afkomst van alpaca’s ligt in de Hoge Andes in Zuid-Amerika. Hier liggen de temperaturen vaak onder het vriespunt, waardoor de dieren zich in de loop van duizenden jaren hebben aangepast aan deze omstandigheden.
  3. Alpaca’s zijn perfect in staat om hun lichaamstemperatuur te reguleren zodat ze warm blijven in koude omstandigheden.

Extra zorg voor alpaca’s in de kou

Hoewel alpaca’s goed tegen de kou kunnen, hebben zij nog steeds een fijne schuilplaats en zorg nodig, vooral in koude of natte omstandigheden. Daar zorgen wij dan ook voor op onze alpacaboerderij! Een goede verzorging en onderdak kan de alpaca’s helpen om gezond en comfortabel te blijven. Geef ze extra voeding zodat ze voldoende energie hebben om warm te blijven.

Terug naar kennisbank