Is alpacawol warm?

Ja! Daar staat alpacawol ook om bekend. Wol van alpaca’s heeft uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor het warmte biedt in koude omstandigheden. Alpacawol heeft een holle structuur. Deze holle vezels zorgen voor een luchtigheid, waardoor warmte optimaal vastgehouden kan worden en dus isolerend werkt.

Ervaar zelf hoe alpacawol aanvoelt! Tijdens een alpaca high tea kun je de alpaca’s aaien en knuffelen.

Voordelen alpacawol

Dit betekent echter niet dat de stof snel te heet is! Ondanks dat alpacawol warmte biedt, heeft het namelijk ook ademende kenmerken. Met andere woorden: het voert het vocht van het lichaam af, waardoor je niet oververhit raakt. Dit maakt alpacawol comfortabel om te dragen in verschillende weersomstandigheden, omdat het helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren.

Over het algemeen is alpacawol lichter dan gewicht dan veel andere wolsoorten, zoals schapenwol. Dit maakt kledingstukken en accessoires gemaakt van alpacawol comfortabeler om te dragen, zonder het gevoel van overmatige zwaarte.

Alpacawol wordt gewaardeerd om de warmte, zachtheid en comfort. Het is daarom een gewild materiaal voor winterkleding, zoals truien, sjaals en mutsen, maar ook dekbedden of kussens. Bij onze alpacaboerderij kun je ook terecht voor talloze fijne producten van alpacawol! Zo gebruiken we alpacawol om onze dekbedden te maken, heerlijk om onder te slapen.

Terug naar kennisbank