Kanaal Westzijde 2A | 7937 TL Tiendeveen | info@zonneveldalpacas.nl

Wandelen met Alpaca’s?

Het kan op Zonneveld!

Corona informatie 14 april 2021

Wij organiseren geen wandelingen tot in elk geval 26 mei 2021. Pas na de juiste versoepelingen kan er worden gereserveerd. Er staan dan data en tijden onderaan deze pagina.
Wil je ons toch graag bezoeken dan bieden we tijdelijk de mogelijkheid voor een Privé Feed & Greet of een Fotoshoot met onze Alpaca’s.

Dank voor je begrip en graag tot ziens op Zonneveld!

Met alpaca’s…

…Wandelen

Op Zonneveld, vlakbij Hoogeveen in Drenthe, woont een prachtige kudde van ruim twintig Alpaca’s waarvan een aantal dieren het heerlijk vindt om met jou op pad te gaan. Het terrein en de prachtige omgeving van Zonneveld Alpaca’s leent zich prima voor een heerlijke Alpacawandeling. We wandelen van het terrein af direct de natuur in waar het heerlijk rustig is. Wandelen met Alpaca’s is echt een geweldige ervaring!

 Waarom wandelen bij Zonneveld Alpaca’s?

  • Kleine groepjes dus persoonlijke aandacht
  • Diervriendelijk
  • Educatief
  • Goede begeleiding

Goed om te weten

Bij regen gaat de wandeling gewoon door. Bij heel slecht weer; code geel of hoger, ijzel en/of onweer etc. wordt geprobeerd een nieuwe datum te kiezen of we bieden je een andere passende oplossing. Een Alpacawandeling is geen geschikt evenement voor kinderpartijtjes. Alpaca wandelingen op Zonneveld zijn vanaf 12 jaar. Wil je met jongere kinderen wandelen? Dan is het zaak dat de ouders of begeleiders de dieren begeleiden. Wil je reserveren? Zoek dan een vrije datum uit in het schema onderaan deze pagina en vul een contactformulier in of stuur een mailtje naar info@zonneveldalpacas.nl

Alpacawandeling rennen met alpaca`s
Alpacawandeling Zonneveld

Corona en anderhalve meter afstand

Sinds de uitbraak van het Corona-virus hebben wij nagedacht over hoe wij onze wandelingen op een veilige manier kunnen aanbieden. Inmiddels zijn onze wandel activiteiten aangepast. De groepen zijn verkleind van twaalf naar acht personen zodat we anderhalve meter afstand kunnen houden. Sinds 2 juni zijn we weer begonnen met de alpaca wandelingen en de praktijk leert dat we met acht personen in de groep nog steeds gemakkelijk anderhalve meter afstand kunnen houden. Er is een openbaar toilet waar extra hygiëne middelen tot je beschikking staan.

Wandelen met een Alpaca is een prachtige ervaring! Kom je ook naar Zonneveld?

Bij Zonneveld Alpaca’s doen we de Alpaca wandelingen graag in een klein gezelschap van minimaal twee en maximaal acht personen. Een Alpacawandeling is alleen op afspraak mogelijk en vindt plaats onder begeleiding. Een Alpaca wandeling van ongeveer 2 uur, inclusief kopje koffie, thee of fris, achteraf voeren en instructies, kost
€ 25,00 per persoon.

Omgang met de dieren

Op Zonneveld vinden we diervriendelijkheid erg belangrijk. We hebben twee wandelgroepen waardoor onze Alpaca’s maximaal één keer per dag en hooguit drie keer per week uit wandelen gaan. Hierdoor raken ze niet verveeld en zien ze het zelfs als een leuk uitje met allerlei mogelijkheden om te snacken van het groen onderweg. Vooraf krijg je uitgebreide instructies en uitleg over de dieren. Alpaca’s zijn gevoelige dieren; het is belangrijk zorgvuldig met hen om te gaan.

Alpaca wandeling reserveren

    Beschikbare data Alpaca wandelingen en Alpaca evenementen

    MOMENTEEL ZIJN ER GEEN ACTIVITEITEN MOGELIJK