Contact & Route | Tel: +31 (0)528 – 33 16 20 | info@zonneveldalpacas.nl | Mijn account

Alpaca wandeling

bij Zonneveld Alpaca’s

Alpaca wandeling in de Drentse bossen

Op tempo van de alpaca, lekker rustig, wandelen we 3,5 kilometer door de Drentse bossen. De alpaca wandeling duurt minimaal 90 minuten, ruim de tijd om de dieren te leren kennen en alle foto’s te nemen die je wil. In kleine groepen van maximaal 10 deelnemers leer je van de begeleider van alles over de dieren. Het groepsformaat zorgt ervoor dat je al je vragen kunt stellen en persoonlijke aandacht hebt. Drink tot slot nog lekker wat, een kopje koffie, thee of een lekker glas limonade zit namelijk inbegrepen bij de prijs. Benieuwd welke alpaca’s je allemaal gaat ontmoeten? Bekijk hier de alpaca’s.

Ook een alpaca wandeling voor groepsuitjes of bedrijfsuitjes is mogelijk bij ons!

1,5 uur 

€22,50

Max. 10 personen per wandeling

Professionele begeleiding

Bij de alpaca boerderij wandelen: een rustgevend dagje weg

Wandelen met alpaca’s is een ware ervaring. Van de ontmoeting met de alpaca’s tot de wandeling door de rustgevende natuur en de herinneringen die je voor altijd met je meeneemt. Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig met alpaca’s wandelen, je krijgt dan per twee personen 1 alpaca mee. Wanneer kinderen onder de 12 meegaan, is ouderlijke begeleiding een vereiste. Maar zeg nu zelf, je wil sowieso mee toch tijdens de alpaca wandeling? De activiteit begint met een uitleg hoe je het beste met de alpaca’s kunt omgaan. Wist je bijvoorbeeld dat je alpaca’s kunt knuffelen? Vervolgens krijg je vooraf de kans om de alpaca’s te ontmoeten en ze te voeren. Zo creëer je al een band voor de alpaca wandeling begint.

Alpaca wandeling rennen met alpaca`s

Hoe ziet de alpaca wandeling eruit?

Trek de prachtige bossen van Drenthe in met een kudde alpaca’s en je begeleider. Op de alpaca boerderij leeft een mooie kudde van maar liefst 30 alpaca’s. Hiervan vinden een aantal het heerlijk om met jou op pad te gaan. Alpaca’s zijn hele vriendelijke dieren, met een oorsprong in Zuid-Amerika. Ze worden ook wel berglama’s genoemd. Spugen doen ze echter zelden, in tegenstelling tot de gewone lama. Dit maakt ze extra gezellig en geschikt om mee te wandelen. Direct vanaf het terrein de rustgevende natuur in, waar de begeleider je in kleine groepen tijdens de alpaca wandeling van alles over de dieren leert.

Diervriendelijkheid staat voorop

Onze alpaca’s zijn heel erg belangrijk voor ons. Daarom staat diervriendelijkheid voorop. Dit zie je terug in onze werkwijze. Per dag wandelen de alpaca’s maximaal één keer, en dit doen ze hooguit drie keer per week. Dit zorgt ervoor dat ze niet verveeld raken en er zin in hebben om met jou op pad te gaan. Vooraf krijg je uitgebreide instructies en uitleg over de alpaca’s, zo ben jij er ook van op de hoogte hoe je het beste zorgvuldig met ze om kan gaan.

Wandelen met alpaca’s doe je bij Zonneveld

In een klein gezelschap bij Zonneveld Alpaca’s wandelen onder begeleiding. Dat is een echt uniek dagje weg. Goede begeleiding, een activiteit van anderhalf uur inclusief wandeling, achteraf voeren en een heerlijk drankje. Beter kan niet toch? De mensen die slecht ter been zijn kunnen helaas niet mee op de alpacawandeling, deze gaat namelijk over een bospad. Maar niet getreurd, een feed & greet of een privébezoek is ook een unieke ervaring op zich. Kortom, we nemen je graag mee op deze leuke dag.

Meest gestelde vragen over de alpaca wandeling

Gaat de wandeling door bij slecht weer?

Bij regen gaat de wandeling in principe gewoon door.
Alleen bij gevaarlijk weer wordt de wandeling geannuleerd.
U krijgt dan uw geld teruggestort of kunt een andere datum kiezen.

Kan ik de wandeling annuleren of verplaatsen?

Tot 7 dagen voor aanvang van de wandeling kunt u gratis annuleren.
Tot 2 dagen voor aanvang van de wandeling kunt u de wandeling gratis naar een ander tijdstip verplaatsen.
Binnen 48 uur voor aanvang van de wandeling kunt u niet meer annuleren of verplaatsen.

Kunnen jonge kinderen meedoen aan de wandeling?

Kinderen boven de 12 jaar mogen zelfstandig wandelen met alpaca’s.
Bij kinderen onder de 12 jaar dient er altijd een betalende volwassene mee te lopen met de alpacawandeling.

Is de wandeling geschikt voor een rolstoel of kinderwagen?

We wandelen over een onverhard bospad dat ongeschikt is voor een rolstoel of kinderwagen.
Ben je slecht ter been en wil je toch graag een alpaca wandeling meemaken? Informeer dan bij ons over een privébezoek. 

Krijgt iedereen een eigen alpaca?

Er zijn 6 ‘wandelalpaca’s’ en er lopen maximaal 10 personen mee. Niet iedereen krijgt dus altijd een eigen alpaca om te wandelen. We zullen dit zeker laten rouleren. Benieuwd naar onze alpaca’s? Hier stellen ze zichzelf voor!

Hoeveel kost een alpacawandeling voor kinderen?

Kinderen onder 3 jaar mogen gratis meelopen.
Ieder persoon boven de 3 jaar betaalt €22,50. Boek hier direct een alpaca wandeling