Kanaal Westzijde 2A | 7937 TL Tiendeveen | info@zonneveldalpacas.nl | Mijn account

Wandelen met Alpaca’s?

Het kan op Zonneveld!

Met Alpaca’s…

…Wandelen

Op Zonneveld, vlakbij Hoogeveen in Drenthe, woont een prachtige kudde van zo’n twintig Alpaca’s waarvan een aantal dieren het heerlijk vindt om met jou op pad te gaan. Het terrein en de prachtige omgeving van Zonneveld Alpaca’s leent zich prima voor een heerlijke Alpacawandeling. We wandelen van het terrein af direct de natuur in waar het heerlijk rustig is. Wandelen met Alpaca’s is echt een geweldige ervaring!

 Waarom wandelen bij Zonneveld Alpaca’s?

  • Kleine groepjes dus persoonlijke aandacht
  • Diervriendelijk
  • Educatief
  • Goede begeleiding

Goed om te weten

Bij regen gaat de wandeling gewoon door. Bij gevaarlijk weer; code geel of hoger, ijzel en/of onweer etc. wordt geprobeerd een nieuwe datum te kiezen of we bieden je een andere passende oplossing. Een Alpacawandeling is geen geschikt evenement voor kinderpartijtjes. Alpaca wandelingen op Zonneveld zijn vanaf 12 jaar. Wil je met jongere kinderen wandelen? Dan is het zaak dat de ouders of begeleiders de dieren begeleiden. Wil je reserveren? Zoek dan een vrije datum uit in het schema op deze pagina of stuur een mailtje naar info@zonneveldalpacas.nl

Alpaca wandeling rennen met alpaca`s

Omgang met de dieren

Op Zonneveld vinden we diervriendelijkheid erg belangrijk. We hebben twee wandelgroepen waardoor onze Alpaca’s maximaal één keer per dag en hooguit drie keer per week uit wandelen gaan. Hierdoor raken ze niet verveeld en zien ze het zelfs als een leuk uitje met allerlei mogelijkheden om te snacken van het groen onderweg. Vooraf krijg je uitgebreide instructies en uitleg over de dieren. Alpaca’s zijn gevoelige dieren; het is belangrijk zorgvuldig met hen om te gaan.

Wandelen met een Alpaca is een prachtige ervaring! Kom je ook naar Zonneveld?

Bij Zonneveld Alpaca’s doen we de Alpaca wandelingen graag in een klein gezelschap van minimaal vier en maximaal tien personen. Een Alpacawandeling is alleen op afspraak mogelijk en vindt plaats onder begeleiding. Een Alpaca wandeling van anderhalf uur, inclusief kopje koffie, thee of fris, achteraf voeren en instructies, kost € 22,50 per persoon.