Contact & Route | Tel: +31 (0)528 – 33 16 20 | info@zonneveldalpacas.nl | Mijn account

Alpaca boerderij overnachten

Alpaca boerderij overnachten
Slapen tussen de Alpaca’s in het prachtige Drentse landschap? Kom tot rust in je huisje op het prachtige terrein met uitzicht op de rustige en nieuwsgierige Alpaca’s.

Logeren op de Alpaca boerderij
Net buiten Tiendeveen, vlakbij het prachtige natuurgebied Mantingerveld, vind je onze kleinschalige en diervriendelijke alpacaboerderij. Je kunt hier terecht voor veel leuke activiteiten maar ook logeren in een van onze twee zonnehuisjes. Met uitzicht op weides waarin de Alpaca’s vanaf het vroege voorjaar lekker grazen. Soms hebben ze een dol uurtje en hollen ze lekker rond.

De zonnehuisjes
Onze trekkershutten zijn geschikt voor mensen die van kamperen houden maar zeker ook voor mensen die dat ontgroeid zijn. De huisjes zijn praktisch ingericht en je hebt er alles wat je nodig hebt. Bovenal kun je genieten van heel veel ruimte, rust en privacy. Bij ieder huisje zijn twee hangmatten; gegarandeerd genieten! Voor kinderen is dit terrein ook ideaal. Natuurlijk kunnen ze kennismaken met deze bijzondere dieren en er eindeloos naar kijken. Maar er valt ook genoeg te spelen. Er staan skelters die gebruikt kunnen worden en divers ander speelgoed. En last but not least onze professionele tafeltennistafel. Vergeet je notitieboekje niet voor het bijhouden van de scores als je een competitie wilt houden.

Zonneterras tussen de Alpaca’s
Nieuw is ons zonneterras. Een stukje strand in Tiendeveen. Een plek om na de activiteiten of de afwas nog even rustig te genieten.

De Alpaca’s
Op Zonneveld wonen op dit moment 25 Alpaca’s bestaande uit verschillende groepen. De zes ruinen kunnen echt genieten van onze Alpaca wandelingen. Maar zij zoeken ook graag het gezelschap van de kudde dametjes en de drie cria’s van afgelopen zomer; Trixie, Maud en Klaas. Maar een boerderij is natuurlijk geen boerderij zonder een fokprogramma. Daarom hebben we ook twee stoere dekhengsten rondlopen. Zij heten Paco en Nacho. Zij zijn in januari bij ons komen wonen en moeten hun plekje nog vinden. Hun voorgangers hebben ervoor gezorgd dat maar liefst elf van de merries zwanger zijn. Daarom wordt het vanaf mei weer een drukte van jewelste.

Terug naar kennisbank